UDIT SBK/KSB

Search

U VITEZU OBILJEŽEN EUROPSKI DAN DARIVANJA ORGANA I TKIVA I ZAHVALE DONORIMA

Danas je Udruženje dijaliziranih i transplantiranih SBK/KSB (UDiT SBK/KSB) ispred TC FIS u Vitezu , isturenim štandom obnilježilo Europski dan darivanja organa a koji se obilježava u cijeloj Europi na temelju odluke Vijeća Europe.

Ovaj , za nas vrlo važan dan , obilježili smo podijelom prigodnog promotivnog materijala, razgovarajući sa građanima o važnosti darivanja organa o bolesti unutarnjih organa i načinu liječenja te preventivi same bolest.

Iskoristili smo i priliku da se zahbvalimo svim ŽIVIM DONORIMA iz našeg kantona koji su svojom hrabrom odlukom i gestom darujući dio sebe, spasili nase kolege i prijatelje, darujući im NOVI ŽIVOT. Nakon razgovora, veliki broj građana, se odlučio za potpisivanja DONORSKE KARTICE kao izraz svoje humane odluke o darivanju organa.

Ovoj akciji se priključio i dio explantacijskog tima iz KB Zenica na čelu sa dr.Nerminom Rizvanović, koji je uradio najviše explantacija organa u BiH u poslijednje dvije godine. Na taj način su spašeni mnogi životi.
U BiH je 3000 bolesnika na dijalizi od kojih bi jedna treečina mogla biti transplantitrana. Ovo je samo jedna u nizu akcija koju provodi naša Udruga, a za 4 godine imamo potpisanih više od 1200 DONORSKIH KARTICA građana SBK !!!

Više objava

Novosti

Obilježavanje Europskog dana darivanja organa

I ako se na temelju Vijeća Europe, Europski dan darivanja organa i zahvale donorima obilježava druge subote u mjesecu Listopadu/Oktobru, zapravo se ovaj dan obilježava

Novosti

Ekipa iz BiH osvojila dvije bronce u Oxfordu

Već prvi dan natjecanja na 11. Europskim sportskim igrama transplantiranih i dijaliziranih u Engleskom Oxfordu mala ekipa koja predstavlja našu zemlju na ovom predivnim prijateljskim