UDIT SBK/KSB

Search

Obilježavanje Europskog dana darivanja organa

I ako se na temelju Vijeća Europe, Europski dan darivanja organa i zahvale donorima obilježava druge subote u mjesecu Listopadu/Oktobru, zapravo se ovaj dan obilježava tijekom cijelog desetog mjeseca.

Tako će i Udruženje/Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB u srijedu 19.10.2022. obilježiti ovaj dan prigodnim isturenim štandom ispred poslovnog centra Fis u Vitezu.

Aktivnosti na štandu će započeti u 11,00 podjelom promo i edukativnog materijala građanima, uz razgovor na temu donacije i transplantacije organa.

Svima koji pokažu interes i želju, omogućit ćemo potpisivanje donorskih kartica.

Završetak ove akcije predviđen je za 14.00 sati.

Pozivamo sve građane općine Vitez ali i susjednih gradova da nam se pridruže na štandu kako bi kroz razgovor saznali nšto više na temu donacije i transplantacije organa.

Nikad ne smijemo zaboraviti da je 20 PUTA veća mogućnost da ćemo doći u situaciju potrebe za transplnatacijom jednog ili više vitalnih unutarnjih organa, nego da ćemo i sami za života ili nakon smrti biti donor.

U Europi svaki dan umre 20 pacijenta koji nisu dočekali transplantaciju.

Više objava

Novosti

Obilježavanje Europskog dana darivanja organa

I ako se na temelju Vijeća Europe, Europski dan darivanja organa i zahvale donorima obilježava druge subote u mjesecu Listopadu/Oktobru, zapravo se ovaj dan obilježava

Novosti

Ekipa iz BiH osvojila dvije bronce u Oxfordu

Već prvi dan natjecanja na 11. Europskim sportskim igrama transplantiranih i dijaliziranih u Engleskom Oxfordu mala ekipa koja predstavlja našu zemlju na ovom predivnim prijateljskim