UDIT SBK/KSB

Search

Javna tribina “DARIVANJE ORGANA-TRANSPLANTACIJA – NOVI ŽIVOT NA DAR”

Danas. 22.10.2015. Naša Udruga je, u Centru za kulturu općine Travnik a u povodu Europskog dana darivanja organa i transplantacije, organizirala Javnu tribinu pod nazivom „DARIVANJE ORGANA-TRANSPLANTACIJA-NOVI ŽIVOT NA DAR“.

Na ovoj tribini pored medicinski stručnjaka, prof. Halime Resić, dr.Nermine Rizvanović i dr.Orhana Šabana, sudjelovali su i predstavnici vjerskih zajednica Hfz prof. Đemail Ibranović i mr. don Ante Ledić, koji su govorili o stavu vjere kada je u pitanju transplantacija organa sa moždano mrtvih osoba.

Ovu tribinu su medijski podpomogli TNT radio, Radio postaja Vitez, Drukčiji radio i radio Busovača te portal Bug.ba a posebno medijsko praćanje smo imali od TV Knal 6 koja je vrlo gledana u Središnjoj Bosni na čemu ima se posebno zahvaljujemo. Smatramo da je tribina u potpunosti uspjela i da smo makar na nekoliko dana uspjeli privući pozornost običnih građana i tako pokrenuti razgovore o transplantaciji i darivanju organa, što je i bio cilj ove naše akcije.

Više objava

Novosti

Obilježavanje Europskog dana darivanja organa

I ako se na temelju Vijeća Europe, Europski dan darivanja organa i zahvale donorima obilježava druge subote u mjesecu Listopadu/Oktobru, zapravo se ovaj dan obilježava

Novosti

Ekipa iz BiH osvojila dvije bronce u Oxfordu

Već prvi dan natjecanja na 11. Europskim sportskim igrama transplantiranih i dijaliziranih u Engleskom Oxfordu mala ekipa koja predstavlja našu zemlju na ovom predivnim prijateljskim